Image
31 Mart, 2023

Parfümün Kalıcı Olması İçin Neler Yapılmalı?

Temiz cilde uygulanan parfümün kokusunun kalıcılığını artar. Duş aldıktan sonra vücuda nemlendirici sürmek de aynı şekilde kokuyu hapsedeceğinden kalıcılık artmış olur. Ayrıca parfümü sıktıktan sonra sıktığınız yeri ovup yaymaya çalışmayın. Temas etmeniz kokuyu yaymak yerine kokunun kısa sürede yok olmasına sebep olur.

Duş sonrasında kullanabileceğiniz çeşitli kokuları içeren Body Mist sayfamıza bakabilirsiniz.

Parfümünüzü ilk fırçanıza sıkın ve saçınızı bu fırçayla tarayın. Koku saçta daha uzun süre kalacaktır. Parfümünüzü banyoda veya pencere kenarı gibi nem, ısı ve ışığa maruz kalan yerlerde saklamayın. Bu zaman içinde parfümünüzün kokusunun bozulmasına sebep olur.

Kalıcılık parfüm seçimi ile de ilgilidir. Daha fazla kalıcılık için odunsu notalarsa sahip parfüm tercih etmelisiniz. Turunçgil notalı parfümler daha hızlı özelliklerini kaybederler. EDT parfüm yerine EDP parfüm kullanmanızı tavsiye ederiz. EDP parfümler kalıcılık olarak daha yüksek orana sahiptirler.

Extrait Parfüm sayfamız ayrıca EDP parfüm erkek ve EDP parfüm kadın modellerimize bakıp, kendinize kalıcılığı yüksek parfüm seçebilirsiniz. Extrait Niche parfüm modellerimiz de kalıcılığı yüksek gruplarımızdandır. Niche parfümlerimiz hem erkek hem de kadın olarak kullanılabilir.